الالبان واللحوم المصنعة
نرحب برسائلك وتعليقاتك
الزبادى في المنزل
المقادير
5 كوب حليب مغلي جدا وبايت ليلة بالتلاجة ثم ينزع منه القشطة من علي الوش
كوب زبادى
الطريقة
بعد نزع الوش من علي الحليب يغلي مرة أخري ثم يترك حتى يبرد ويهدا حرارته
في الخلاط الكهربائي نضرب كوب الزبادى مع نصف كوب من الحليب الفاتر
ثم نضيف الخليط بتاع الزبادى إلي باقي الحليب ويقلب جيدا
في الفخارة الحجم الصغير يصب الخليط بكميات متساوية ويكون الفرن دافيء ونحط الزبادى جواه لمدة حوالي 3 ساعات أو حتى تجمد ثم تدخل التلاجة
ملحوظة
لما نييجى نحط الزبادى في الفرن يكون مطفي بيكون دافيء فقط
طريقة عمل لانشون اللحم
الزبادى في المنزل
المقادير
5 كوب حليب مغلي جدا وبايت ليلة بالتلاجة ثم ينزع منه القشطة من علي الوش
كوب زبادى
الطريقة
بعد نزع الوش من علي الحليب يغلي مرة أخري ثم يترك حتى يبرد ويهدا حرارته
في الخلاط الكهربائي نضرب كوب الزبادى مع نصف كوب من الحليب الفاتر
ثم نضيف الخليط بتاع الزبادى إلي باقي الحليب ويقلب جيدا
في الفخارة الحجم الصغير يصب الخليط بكميات متساوية ويكون الفرن دافيء ونحط الزبادى جواه لمدة حوالي 3 ساعات أو حتى تجمد ثم تدخل التلاجة
ملحوظة
لما نييجى نحط الزبادى في الفرن يكون مطفي بيكون دافيء فقط
طريقة عمل لانشون الدجاج
المكوّنات
• نصف كيلو من لحم الفراخ (ما يعادل صدري دجاج أو ثلاثة).
• كوب من البقسماط المطحون
• بيضة واحدة.
• ملعقة كبيرة من الملح.
• ملعقة كبيرة من البابريكا.
• ملعقة صغيرة من الكمون.
• ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
• أربع فصوص ثوم مفروم.
• نصف كوب زيتون مخلى (من البزر).
• ورق لوري أو ورق غار.
• نصف كيلو من لحم الفراخ (ما يعادل صدري دجاج أو ثلاثة).
• كوب من البقسماط المطحون
• بيضة واحدة.
• ملعقة كبيرة من الملح.
• ملعقة كبيرة من البابريكا.
• ملعقة صغيرة من الكمون.
• ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.
• أربع فصوص ثوم مفروم.
• نصف كوب زيتون مخلى (من البزر).
• ورق لوري أو ورق غار.
طريقة التحضير
• ندير الخلاط على المكوّنات السابقة جميعها حتى تصبح ناعمة.
• بعد إخراج المكوّنات من الخلاط نعجنها يدوياً حتّى تصبح متماسكة، ثمّ نضع الزيتون المخلّى حسب الرغبة.
• نلفّ العجينة بورق بلاستيك ونحكم إغلاقه جيّداً من الطّرفين كي لا يدخل الهواء الذي يسبب تلف العجينة.
• نلفّ ورق البلاستيك بورق فويل (قصدير) ونغلقه بإحكام. (تحذير: حاولي ألّا يكون ورق القصدير ملامساً للطعام بشكل مباشر لما له من أضرار صحّيّة، ويمكنك وضع شيء ما عازل مثل ورق الكرنب ثم ارميه بعد الطبخ).
• نضع قدر ماء على النّار ونضع فيه الملح والفلفل وورق اللوري ونضع لفّة اللانشون التي كنّا أعددناها من قبل.
• بعد الغليان نترك اللانشون على نار هادئة حتّى ينضج (قرابة ساعة).
• نخرج اللانشون من الماء ونتركه حتى يبرد.
• نقطع اللانشون بالشّكل الّذي نرغب يه والسُّمك الّذي نريده.
• نضع اللانشون المقطع في طبق التّقديم ونزيّنه بالخضار الّتي نرغب بها (بقدونس، فلفل أخضر، خس، ملفوف أحمر
• ندير الخلاط على المكوّنات السابقة جميعها حتى تصبح ناعمة.
• بعد إخراج المكوّنات من الخلاط نعجنها يدوياً حتّى تصبح متماسكة، ثمّ نضع الزيتون المخلّى حسب الرغبة.
• نلفّ العجينة بورق بلاستيك ونحكم إغلاقه جيّداً من الطّرفين كي لا يدخل الهواء الذي يسبب تلف العجينة.
• نلفّ ورق البلاستيك بورق فويل (قصدير) ونغلقه بإحكام. (تحذير: حاولي ألّا يكون ورق القصدير ملامساً للطعام بشكل مباشر لما له من أضرار صحّيّة، ويمكنك وضع شيء ما عازل مثل ورق الكرنب ثم ارميه بعد الطبخ).
• نضع قدر ماء على النّار ونضع فيه الملح والفلفل وورق اللوري ونضع لفّة اللانشون التي كنّا أعددناها من قبل.
• بعد الغليان نترك اللانشون على نار هادئة حتّى ينضج (قرابة ساعة).
• نخرج اللانشون من الماء ونتركه حتى يبرد.
• نقطع اللانشون بالشّكل الّذي نرغب يه والسُّمك الّذي نريده.
• نضع اللانشون المقطع في طبق التّقديم ونزيّنه بالخضار الّتي نرغب بها (بقدونس، فلفل أخضر، خس، ملفوف أحمر
طريقة عمل لانشون اللحم
مقادير
1\2 كيلو لحم مفروم احمر
2 ملعقه سكر بنى
1 ملعقه بصل بودره
1 ملعقه ثوم بورده
1 مكعب مرق
1 ملعقه بابريكا
ملح
فلفل
3 جبنه مثلثات
قطع زيتون اسود او اخضر
1\2 كيلو لحم مفروم احمر
2 ملعقه سكر بنى
1 ملعقه بصل بودره
1 ملعقه ثوم بورده
1 مكعب مرق
1 ملعقه بابريكا
ملح
فلفل
3 جبنه مثلثات
قطع زيتون اسود او اخضر
طريقه تحضير
-فى المفرمه نفرم اللحمه والسكر والبصل والثوم والبابريكا وملح وفلفل والجبنه نفرهما لحد ما تنعم خالص
-نضيف الزيتون والفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
-نشكل على شكل اسطوانه بالكلينج فليم (رول بلاستيك) ونلفها بفويل ونقفلها كويس
- نضعها فى ماء مغلى لمدة ساعه فى بصل وكرفس وكرات ونقلبها كل شويه علشان يستوى من كل الجوانب
- لمه يبرد ندخلا الثلاجه ونقطعه
-ممكن نحتفظ بى فى الثلاجه 3 أيام وفى الفريز أسبوع
-فى المفرمه نفرم اللحمه والسكر والبصل والثوم والبابريكا وملح وفلفل والجبنه نفرهما لحد ما تنعم خالص
-نضيف الزيتون والفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
-نشكل على شكل اسطوانه بالكلينج فليم (رول بلاستيك) ونلفها بفويل ونقفلها كويس
- نضعها فى ماء مغلى لمدة ساعه فى بصل وكرفس وكرات ونقلبها كل شويه علشان يستوى من كل الجوانب
- لمه يبرد ندخلا الثلاجه ونقطعه
-ممكن نحتفظ بى فى الثلاجه 3 أيام وفى الفريز أسبوع
تعليقات