Liver Alexandrian Sharif kitchenكبدة اسكندرانى من مطبخ شريف

نرحب برسائلك وتعليقاتك
Liver Alexandrian Sharif kitchen
كبدة اسكندرانى من مطبخ شريف


اولا صلصة الكبدة الاسكندرانى
المكونات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة فلفل احمر - حار -  كما تحب
عصير ليمونة واحدة صغيره
3  معالق خل ابض
٣ فص ثوم
شريحة او اثنين من البصل
ثمرة فلفل اخضر مقطعة
١ ملعقة زيت نباتى
---------------
توضع جميع المكونات فى المفرمة وتفرم جيدا لتكون صلصة سميكة
هذا المقدار لعمل نصف كيلو من الكبدة
-----------------




ثانيا طريقة الطهى
تقطع الكبدة  قطع صغيرة  مثل  البطاطس المحمرة
يقطع 3 من ثمار الفلفل الرفيعة
- فى اناء الطهى على النار يوضع2 ملعقة زيت الطهى وعندما يتم التسخين توضع الكبدة والفلفل وتقلب على النار حوالى 3 دقائق
توضع الصلصة وتقلب مع الكبدة حوالى ٣ دقائق اخرى
ترش بالبقدونس وتقدم للاكل الفورى سواء كان سندوتش او مع الارز الابيض او المكرونة
بالهنا
لا تنسى سلطة الطحينة او الزبادى والباذنجان المسلوق المخلل



Iskandarany liver sauce
Ingredients
Teaspoon salt
Teaspoon black pepper
Teaspoon cumin
Teaspoon red pepper - hot - as you like
Lemon juice and one small
3 spoons vinegar Ad
3 garlic cloves
Slice or two of onion
Green pepper sliced ​​fruit
1 tablespoon vegetable oil
---------------
All components are placed in the mincer and grated good to be thick sauce
This amount of work half a kilo of the liver
Cooking method
Liver cut small pieces such as French fries
3 cut from the fruits of high-pepper
- In a pot cooking on the fire Put 2 tablespoons cooking oil and heating when it is placed liver and pepper and volatility on the fire about 3 minutes
Sauce placed and the volatility of the liver with about 3 more minutes
Sprinkle with parsley and provide immediate Suai to eat was a sandwich or with white rice or pasta
Felicitously
Do not forget tahini salad or Yogurt and boiled eggplant pickle


تعليقات

المشاركات الشائعة