حلويات شرقية Eastern sweets

بقلاوه  Baklava








أم علي (حلوى) Umm Ali (sweet)

ينسب الاسم  إلى زوجة عز الدين أيبك، أول سلاطين المماليك بعد الأيوبيين
وهو زوج شجرة الدر، التي تزوجته بسبب رفض مماليك الشام أن تتولى حكمهم امرأة
وبعد تزوج عز الدين أيبك لأم علي غضبت شجرة الدر وانتقمت منه.
فقامت ضرتها أم علي بتدبير مكيدة ضدها، وقتلتها، ثم نصّب ابنها علي بن عز الدين أيبك سلطانا
وبهذه المناسبة أمرت والدته بخلط كل الدقيق مع السكر والمكسرات، إلى آخر مقادير أم علي، وتقديمها للناس
وبهذا الحفل الدموي الانتقامي، دخل هذا الطبق الشهير إلى المطبخ المصري
ومنه إلى العربي بشكل عام.
وهذه الحلوى المصرية تقدم ساخنة
وهي مزيج من الحليب ورقائق الخبز مع المكسرات تقدم بالصينية.
وفي غرب العراق تمسى بالخميعة ويفضل إضافة الزبدة أو الدهن الحيواني لجعلها تكتسب دسما
أما في السودان فتمسى بـفتة لبن
لعمل طبق أم على
يستخدم خبز bastry  فطيرة الحلوانى البات باسترى المستخدمة فى bastry Pie
وهى منتشرة فى جميع انحاء العالم  (( أنظر الصورة ))
1- قطع من خبز البات باسترى
قليل من الفانيليا والقرفة  و مكسرات حسب الرغبة والزبيب
2- حليب مغلى ومحلى بالسكر
الطريقة
1- تخلط المقادير فى طاجن فخار او زجاجى
يغلى الحليب المحلى بالسكر ويضاف للخليط السابق
تدخل فى فرن عالى الحرارة حتى الغليان واحمرار السطح 15 دقيقة تقريبا تقدم ساخنة



---------------------------------------------------------------------------------------------
Basbousa بسبوسه
أهلا ومرحبا بك معنا عزيزى المتابع لنا من خلال صفحة مطبخ شريف
اليوم نتحدث عن البسبوسة وابسط واسهل وارخص طريفة لصنع طبق جميل من البسبوسة فى المنزل
اللى سبقونا قالو عنها الاتى
بسبوسة أو هريسة أو نمورة 
حلوى عربية شهية، تحضّر في معظم الأعياد والمناسبات.
 هناك عدّة وصفات للبسبوسة مثلاً البسبوسة بالقشطة أو البسبوسة بالزبادي وغيرها
غالباً ما تحضّر البسبوسة من السميد، السكر، الحليب، الزيت، المسكة، البايكنغ باودر، ماء الزهر، ماء الورد، الطحينة والقطر.
كما يمكن أن يضاف اليها بودرة الكاكاو للحصول على البسبوسة بالشوكول
هنا الفرق بيننا وبينهم
اليكم طريق مطبخ شريف عمركم ما هتندمو عليها 



المكونات

1 ك سميد
نصف ك سكر ناعم
1 كوب ماء عادى
300 جرام ك زبد سايح
لعمل الشراب او السكر سيرب 
نصف ك سكر
2 كوب ماء
قطرات من عصير الليمون
ملعقة من ماء الورد
طريقة عمل الشراب  (( يوضع السكر والماء على النار حتى الغليان ثم يضاف ماء الورد وقطرات الليمون ))
يجب ان يكون الشراب ساخن عندما يوضع على البسبوسة
طريقة عمل البسبوسة
يخلط السكر والسميد ويوضع كوب الماء عليهم ويقلب حتى يصبح مثل العجينة اليابسة
تدهن صينية  الفرن مثلا بالذبد
توضع العجينة بداخلها وتفرد بها جيدا
تقطع بالسكين قطع صغيرة او حسب الرغبة وتجمل بالمكسرات حسب الرغبة
يوضع باقى الزبد السائل عليها
تترك مدة ساعة لكى تتماسك اكتر
- تخبز فى فرن متوسط الحرارة  حتى احمرار الوجة
- يوضع عليها الشراب الساخن وتدخل فى الفرت مرة تالية مدة دقيقتين
تخرج من الفرن وتترك لتبرد تمام
تقدم حسب رغبتك واختيارك وهى مناسبة لجميع المناسبات


زلابية وبس

المقادير:
 1/2 كيلو دقيق 
ملعقةزيت 
3 ملعقةنشا 
1/2 ملعقة صغيرة سكر 
1/2 ملعقة صغيرة ملح 
1/2 كوبماء دافىء +كوب ماء بارد 
مقدار شراب ثقيل 
ملعقة كبيرة خميره
طريقه التحضير:-
 1 - ندوب الخميره بالسكر والماء الدافىء ونضع فوق الخميره معلقه الزيت والملح ونتركها تخمر فى مكان دافىء لمده نصف ساعه 
2 - نضع الخميره فوق الدقيق ونقلب ثم ندوب النشا بكوب ماء ونضعه فوق الدقيق وتمزج المكونات جيدا ليتكون عجينه لينه و نغطيها ونتركها تخمر 
 3 - نحضر زيت ساخن ونقطع العجينه للتقطيع الجيد ليكون شكلها مدور ونحضر ملعقه صغيره وطبق به ماء وتمسك العجينه بيد و اليد الاخرى بها الملعقه ونغمس الملعقه فى الماء نقطع بها العجينه واليد الاخرى تطغط لتكون كره تقطع بالملعقه ونضعها بالزيت مع التقليب للتحمر من كل الجهات 4 - نغمسها بالشراب او نرش فوقها سكر بودره













Dear Observers us Welcome to us through your messages on sherifalhakeem56@gmail.co
عزيزى المتابع لنا اهلاً بك معنا من خلال رسائلك على sherifalhakeem56@gmail.com
للسؤال والطلبات ارسل لنا رسائلك To the question and demands Send usyour messages
اهلا ومرحب بك  معنا فى مطبخ شريف Welcome to welcome us in the kitchenSharif

سر من أسرار بسبوسة الحلوانى 😋 وبيعملوها من غير لبن ولا زبادى ولا بيكنج بودر وبتطلع طريه ومرمله ومهما تعمليها فى البيت وتكونى جربتى كل الطرق بردوا مبتبقاش طريه زى بتاعة الحلوانى🤔

بعد ما بيعملوا البسبوسة ويحطوها فى الصوانى طبعا بيعملوا كمية كبيرة مش بيدخلوها الفرن على طول بيسيبوا صوانى البسبوسة نص ساعة وبعد كده بيدخلوها الفرن السميد هيلين وهيشرب المواد السايلة وهيطرى قبل ما يدخل الفرن 

والفرن بيبقى ساخن قبل ما يدخلوها علشان متخدش وقت فى التسويه لأنها لو قعدت فى الفرن كتير بتنشف
بعد ما تستوى وتخرج من الفرن بيضيفوا عليها الشربات ساخن وبيغطوها البخار هيخليها تطرى اكتر 
تكات بسيطة بتفرق وبتنقل اى وصفة لحته تانيه خاااالص     وهو ده اللى بيقولوا عليه سر الصنعة😍
 المقادير
٣ كوب سميد
كوب سكر
كوب سمنة
كوب ماء

الشربات
كوب ونص سكر
كوب ونص ماء
نص عصير ليمونة
فانيليا
حطيهم على النار يغلوا خمس دقايق واقفلى النار
وضيفى الفانيليا 
حطى كوب السكر فى طاسة وسبيه يكرمل انزلى عليه بكوب الميه فى الأول هيجمد قلبى لحد ما السكر يدوب تانى فى الميه  حطى السمنة اول ما تسيح اقفلى النار

فى طبق حطى دقيق السميد ومعلقتين جوز هند اختيارى وقلبى انزلى عليهم بخليط الميه والسكر وقلبى بسيط يدوب تجمعى المكونات ادهنى صينية بالسمنة وصبى الخليط اخبطى الصينية على الرخامة علشان تساوى السطح 
غطى الصينية بكيس وسبيها بقى نص ساعة قبل ما تدخليها الفرن بعد كده دخليها فرن ساخن واول ما الجوانب تتحمر اقفلى الفرن وشغلى الشوايه تاخد لون
خرجيها من الفرن ضيفى الشربات ساخن وغطيها وسيبها لحد ما تبرد تماما 
هتاكلى أحلى بسبوسة طريه ومرمله زى بتاعة الحلوانى😋
محتاجة منكم دعوة حلوة من قلبكم يا قمرات❤️

تعليقات

المشاركات الشائعة