حلويات عربية Arab sweets
نرحب برسائلك وتعليقاتك
صوابع زينب بطريقه ولا اسهل
هاتى كوب دقيق ابيض وكمان نص كوب سميد بسبوسه هاتى كمان ربع فتجان زيت ونص كوب مايه والمايه هنا ممكن نحتاج اقل منها حسب نوعيه الدقيق يعنى هننزل بالتدريج ناخد الكميه اللى هنحتاجها وبس مع معلقه بيكنج بودر صغيره وزره ملح وزره خميره فوريه وزيها فانيليا بس كده
الطريقه بقى
المكونات كلها ماعدا الزيت والمايه هنقلبهم كويس بعد كده هتنزلى بالزيت وتقلبى وبعدين المايه بالتدريج زى ماقلت لحد العجينه ماتتماسك معاكى بعد كده هتسيبى العجينه ترتاح لمده نص ساعه وبعدين تقومى بتشكيلها صوابع وعشان تعملى الشكل ده هتلفيها على وش المبشره او المصفاه هتعمل معاكى الشكل ده وبكل سهوله
بعد كده هتقليها فى زيت سخن وغزير تطلع من الزيت تتحط فى شربات 2 كوب سكر مع 2 كوب مايه ونص ليمونه وبالهنا والشفا
بقلاوة بالمكسرات بعجينة فريش على الطريقة اليونانية: والتركية
المقادير: كوب حليب سائل+ نصف كوب زيت + بيضة+ ملعقة صغيرة خل أبيض + باكو بيكنج بودر+ نصف ملعقة صغيرة ملح+ نصف كيلو دقيق جميع الأغراض( 3ونصف كوب)
لفرد العجين نصف كيلو نشا (كورن فلور) + 2كوب مكسرات أى نوع مفرومة (جوز ،بندق،لوز ،فستق)+ باكو زبدة 200 جرام مذاب+ ملعقتين كبار زيت .
مقادير الشربات :
كوبين ونصف سكر+ 3كوب ماء+ملعقة صغيرة عصير ليمون مصفى+باكو فانيليا).
مفادير أخرى للعجينة على الطريقة المصرية:
4كوب دقيق جميع الاغراض + 4ملاعق كبيرة زبدة + كوب ماء +ملعقة صغيرة ملح+ ملعقة صغيرة سكر + نشا للفرد +كوبين سمن مذاب لدهان الصينية ولتغطيتة البقلاوة بعد تشكيلها.
الطريقة:
أولا يعمل الشربات ،بوضع السكر والماء على النارويترك حتى يغلى ،ثم نهدىء النار ويترك 4دقائق ليغلى ،ثم نضع عصير الليمون والفانيليا ونغلق النار ويترك حتى يبرد،
ثم نجهز عجينة البقلاوة، بننخل الدقيق مع الملح والبيكنج بودر ثم يوضع على سطح الفرد أو فى بولة ونعمل فراغ فى الوسط ونضع الزيت ،والبيضة والخل ونخلط جيدا وننزل بالحليب حبة حبة مع العجن حتى تتكون لدينا عجينة ناعمة ومتماسكة،
بعد الأنتهاء من عجن العجينة تقطع كرات صغيرة متساوية حوالى 20 أو 30 كورة ،
ثم نرش الكوربرشة خفيفة بالنشا وتغطى بفوطة مطبخ وتترك ساعة لترتاح،
وبعد ما ترتاح العجينة نضع الكور علي سطح مرشوش بالنشا

ثم نفرد كل كورة دائرة متوسطة الحجم مع رشها بالنشا اثناء الفرد،ويتم وضع كل جزء من الدوائر فوق بعض،وتترك لترتاح 10 دقائق،مع تغطية الدوائر،

ثم نفرد كل دائرة متوسطة دائرة أكبر

ثم نضع الدوائر كلها فوق بعض

ثم نأخذ كل دائرة لوحدها ،
ثم تفرد دائرة رفيعة جدا ،مع أذالة أى نشا زيادة بالفرشاة،

ثم نحضر صينية،ونرص ثلاثة دوائر من العجينة أو أربعة فوق بعض
ثم نضع كمية وفيرة أو كمية قليلة حسب الرغبة من المكسرا ت المفرومة وتساوى على السطح،
ثم نضع عدة دوائر اخرى من العجينة،
ثم طبقة أخرى من المكسرات
ثم باقى العجينة،
ثم بسكين حاد نقطع العجينة الزائدة من الحروف
ثم نقطع الصيينة حسب الرغبة ،
مثلثات أو سمبوكسات أومربعات أى تقطيع حسب الرغبة

شكل الصينية بعد الأنتهاء من التقطيع
وهنا صيينة بقلاوة مقطعة مربعات،ثم نحضر الزبدة المذابة وبقدر الأمكان نرفع الريم الأبيض علشان لا يعمل على وجة الصيينة لون محروق ونضيف لها ملعقتين الزيت ،ثم نصب الخليط ببطء على كل
الصينية بالتساوى ،ونترك الصيينة حتى تتشرب الزبدة 5دقائق، ونسخن الفرن على 180،ويترك 10دقائق ليسخن ،ثم ندخل صينية البقلاوة فى الفرن الساخن وتترك حوالى ساعة أو حسب فرن كل شخص،حتى يصبح الوجة ذهبى اللون
ثم نخرج صينية البقلاوة من الفرن بعد ما أصبح الوجة ذهبى اللون،ثم تسقى فورا حبة حبة بالشربات البارد ،وتترك حتى تتشرب الشربات تماما ،وتترك لترتاح حوالى 3أو 4ساعات،
ثم تقدم ،ومن المفضل أكلها فى اليوم التالى بعد خبزها,
(( ملحوظة: ممكن بعد خبز صينية البقلاوة وخروجها من الفرن تترك حتى تبرد تماما،ثم تسقى بشربات ساخن وتترك حتى تتشرب الشربات تماما،ثم تترك عدة ساعات وتقدم
شكل أخر لعمل البقلاوة بالعجينة الفريش،
بقلاوة مثلثات محشية بمهلبية السمولينا أو مهلبية عادية سميكة مع مكسرات
أو نحشى بالمكسرات فقط ،
بنأخذ 5 أو 6 دوائر من عجينة البقلاوة وتوضع فوق بغض وتفرد دائرة كبيرة رفيعة جدا،
ثم نقطع الدائرة مربعات ،
ثم نضع ملعقة كبيرة من كريمة الحشو فى طرف المربع ،
ثم نطوى الطرف الأخر على الحشو لنحصل على شكل بقلاوة المثلثات،
ثم نرص المثلثات فى صيينة فرن ونصب فوقها كوب من الزبدة المذابة الباردة ،
وتترك 5دقائق لتتشرب الزبدة ،
ثم ندخلها فرن ساخن على 180 وتترك لتخبز حتى تصبح ذهبية اللون،
ثم تسقى فور خروجها من الفرن بالشربا ت البارد وتترك حتى تتشرب الشربات تماما ،
ثم تقدم بعد 3أو 4ساعات كما سبق وشرحت.
--------------------------------------------------------------------------
مقادير مهلبية السمولينا:
3كوب حليب سائل+كوب دقيق سميد +3ملاعق كبيرة سكر + ملعقة صغيرة ماء ورد أو زهر + ربع كوب قشدة.
الطريقة
يتم وضع الحليب مع السكر ودقيق السمولينا على نار متوسطة مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ثم يرفع ونضع ماء الورد والقشدة ونترك المهلبية حتى تبرد ونحشى بيها البقلاوة
ثانيا مقادير مهلبية الفانيليا :
2كوب حليب سائل + 4ملاعق كبيرة سكر + 4ملاعق كبيرة نشا + باكو فانيليا
الطريقة
يتم خلط المكونات معا على نار متوسطة مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ثم ترفع وتبرد ونحشى بها
البسبوسة ....
كوب و نص سميد خشن
ربع جوز هند مطحون
2 معلقة كبيرة سمن بلدي
كوب زبادي
فنجال قهوة لبن = ربع كوب فقط
ربع معلقة بيكنج بودر
الشربات ...
كوب سكر - كوب ماء - عصرة ليمون - فانيلا
كيف نفعل ذلك
نخلط المكونات الجافة منفردة
نخلط المكونات السائلة منفردة و تكون السمنة سايحة و نقلبها مع الزبادي
ونضيف المكونات السائله على السميد و مش نعجن نقلب بالراحة من تحت لفوق علشان تكون مرملة
و نضيف اللبن أثناء التقليب -- يعني عدم اضافه اللبن و السمنة و الزبادي في الأول ----
نضع الخليط في صنيه مدهونة طحينة بسيط و ويدخل بالفرن
و عند احمرار الجوانب نفتح عليها الشواية شوية و أول لما نطفي عليها الفرن نضيف الشربات سااااااااخن بحيث يكون الشربات مغطى البسبوسة تماما و نحطه تاني بالفرن و هوا مطفي و تكون متغطية علشان تشرب الشربات و تطرى
بسبوسه 2
بسبوسة بالزبادى
( المقدار الاول ) :
2كوب دقيق سمولينا + كوب سكر + علبة زبادى صغيرة ( ومن المفضل يكون زبادى طبيعى) أو زبادى لايت علشان مايكونش مزز + ربع كوب سمنة سايحة مليان + كوب ألا ربع ماء أو لبن دافىء + نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر + فانيليا + ملعقة كبيرة جوز هند ( وممكن الاستغناء عنها ) .
الطريقة :
نحضر بولة ونضع فيها دقيق السمولينا مع البيكنج بودر مع السكر مع الفانيليا مع جوز الهند ونقلب
ثم نضع السمن السايح والزبادى ونقلب
ثم ننزل بالماء او اللبن وهنا نقلب بخفة مش نعجن لازم تكون مرملة(علشان مش عايزين العجينة تنشف فى الفرن وما تشربش الشربات كويس لما تخرج )
ثم نحضر صينية وتدهن جيدا بالسمن ثن نصب العجينة وتفرد فى الصينية .
ثم تقسم او تترك كما هى وتزين بحبات اللوز المقشر او بقشرة ، وممكن حبات بندق أو بندق مجروش أو تترك سادة كما هى . ثم ندخل الصينية فرن ساخن على 200 حتى يحمر الوجة ويصبح ذهبى اللون ، ثم تخرج من الفرن وتسقى يالشربات البارد ( ولو عايزين الوجة لاينفصل عن الجزء الاسفل ممكن بعد ماتسقى بالشربات تغطى 5دقائق بورق فا ثم يرفع وتترك لتبرد )
الشربات :
2كوب سكر + 2كوب ماء + 2ملعقة كبيرة عسل جلوكوز + فانيليا + ملعقة صغيرة عصير ليمون مصفى . الطريقة :
نضع السكر مع الماء على النار ثم نقلب حتى يذوب السكر ثم نضع الجلوكوز ويترك الشرات حتى يغلى ثم نضع عصير الليمون والفانيليا ونطفى علية النار ويترك ليبرد .
( ملحوظة شربات البسبوسة لايترك يغلى على
النار كتير ، أول لما يغلى نطفى النار) .

ودة شكل اخر من البسبوسة المحشية ،
معمولة فى قالب الكب كيك ولكن من التيفال من غير الكاس الورقى علشان يكون من السهل اخراج الدوائر .

وهنا ممكن نعمل البسبوسة فى قوالب الكب كيك الورقية وتوضع فى القالب المخصص للكب كيك وتزين حسب الرغبة ،
وممكن تحشى بالقشدة ( مهلبية ) أو بالكستر أو بالكريم باتسير ،
بنضع ملعقة كبيرةمن العجينة فى قاع الكأس الورقى
ثم نعمل حفرة بسيطة ونضع ملعقة من الحشو
ثم نضع الجزء الثانى من العجينة وندخل الصاج الفرن حتى يحمر السطح
ثم اول لما يخرج يسقى بالشربات البارد .
البيتيفور
اولا هناك قاعده للبيتيفور: لازم السمنه تكون ضعف السكر
*لو استخدمتى الزبده(الصفرا)تزودى كميتها بسيط عن السمنه لان بداخلها
نسبه سائل طبعا غير السمنه
* لكل كوب سمنه عدد1 بيضه
*الدقيق ضعف السمنه*لايعجن الدقيق
2ونصف كوب سمنه بلدى(زبده فلاحى مسيحه)
**1وربع كوب سكر بودره
**5كوب دقيق حسب نوعه
**3بيضات بلدى او 2وصفار واحد بيض احمر
**فانيليا
**انا بحط نصف ملعقه بيكنج بودرفقط بتخليه رائع
وممكن ماتضيفيش
*كاكاو لتلوين العجينه (طبعا خام)
بنخفق السمنه مع السكر جيدااااااااااااااااااااااااااااااااا
شوفوا جيدا قد ايه
نضيف البيض واحده بعد واحده ونستمر
ومعاه الفانيليا
نضيف الدقيق ونلم العجينه فقط
ملحوظه****هتحسى شويه انها بتلزق ماتخافيش واوع ىتزودى دقيق الا ان يكون نوع الدقيق مابيشرب السوائل وبرضه مش كتير
نغطيها ببلاستيك ونسيبها نصف ساعه وبعدين نشكل بالماكينه
الفرن من متوسط الى هادئ حسب نوع فرنك
واما يخرج ما تنقليه الا لما يبرد
تلزقيه بالمربى اوالشيكولاته وتزينيه بالفارماسيل اوجوز الهند او المكسرات وتعبيه فى علبه بلاستيك
صينية بسكوت التمر الاقتصادية بدون زبدة أو بيض سهلة وسريعة
المقادير
مكونات العجينة:
نصف كوب زبادي
1 ملعقة صغيرة فانيليا
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
3 ملاعق كبيرة حليب مجفف
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
2 كوب دقيق
رشة ملح
مكونات الحشوة:
500 جرام معجون تمر
3 ملاعق كبيرة زيت
1 ملعقة صغيرة قرفة
ربع ملعقة صغيرة هيل حبهان
صوابع زينب بطريقه ولا اسهل
هاتى كوب دقيق ابيض وكمان نص كوب سميد بسبوسه هاتى كمان ربع فتجان زيت ونص كوب مايه والمايه هنا ممكن نحتاج اقل منها حسب نوعيه الدقيق يعنى هننزل بالتدريج ناخد الكميه اللى هنحتاجها وبس مع معلقه بيكنج بودر صغيره وزره ملح وزره خميره فوريه وزيها فانيليا بس كده
الطريقه بقى
المكونات كلها ماعدا الزيت والمايه هنقلبهم كويس بعد كده هتنزلى بالزيت وتقلبى وبعدين المايه بالتدريج زى ماقلت لحد العجينه ماتتماسك معاكى بعد كده هتسيبى العجينه ترتاح لمده نص ساعه وبعدين تقومى بتشكيلها صوابع وعشان تعملى الشكل ده هتلفيها على وش المبشره او المصفاه هتعمل معاكى الشكل ده وبكل سهوله
بعد كده هتقليها فى زيت سخن وغزير تطلع من الزيت تتحط فى شربات 2 كوب سكر مع 2 كوب مايه ونص ليمونه وبالهنا والشفا
بقلاوة بالمكسرات بعجينة فريش على الطريقة اليونانية: والتركية
المقادير: كوب حليب سائل+ نصف كوب زيت + بيضة+ ملعقة صغيرة خل أبيض + باكو بيكنج بودر+ نصف ملعقة صغيرة ملح+ نصف كيلو دقيق جميع الأغراض( 3ونصف كوب)
لفرد العجين نصف كيلو نشا (كورن فلور) + 2كوب مكسرات أى نوع مفرومة (جوز ،بندق،لوز ،فستق)+ باكو زبدة 200 جرام مذاب+ ملعقتين كبار زيت .
مقادير الشربات :
كوبين ونصف سكر+ 3كوب ماء+ملعقة صغيرة عصير ليمون مصفى+باكو فانيليا).
مفادير أخرى للعجينة على الطريقة المصرية:
4كوب دقيق جميع الاغراض + 4ملاعق كبيرة زبدة + كوب ماء +ملعقة صغيرة ملح+ ملعقة صغيرة سكر + نشا للفرد +كوبين سمن مذاب لدهان الصينية ولتغطيتة البقلاوة بعد تشكيلها.
الطريقة:
أولا يعمل الشربات ،بوضع السكر والماء على النارويترك حتى يغلى ،ثم نهدىء النار ويترك 4دقائق ليغلى ،ثم نضع عصير الليمون والفانيليا ونغلق النار ويترك حتى يبرد،


ثم نرش الكوربرشة خفيفة بالنشا وتغطى بفوطة مطبخ وتترك ساعة لترتاح،
وبعد ما ترتاح العجينة نضع الكور علي سطح مرشوش بالنشا



ثم نفرد كل دائرة متوسطة دائرة أكبر

ثم نضع الدوائر كلها فوق بعض

ثم نأخذ كل دائرة لوحدها ،
ثم تفرد دائرة رفيعة جدا ،مع أذالة أى نشا زيادة بالفرشاة،

ثم نحضر صينية،ونرص ثلاثة دوائر من العجينة أو أربعة فوق بعض

ثم نضع عدة دوائر اخرى من العجينة،
ثم طبقة أخرى من المكسرات
ثم باقى العجينة،
ثم بسكين حاد نقطع العجينة الزائدة من الحروف

مثلثات أو سمبوكسات أومربعات أى تقطيع حسب الرغبة

شكل الصينية بعد الأنتهاء من التقطيع

الصينية بالتساوى ،ونترك الصيينة حتى تتشرب الزبدة 5دقائق، ونسخن الفرن على 180،ويترك 10دقائق ليسخن ،ثم ندخل صينية البقلاوة فى الفرن الساخن وتترك حوالى ساعة أو حسب فرن كل شخص،حتى يصبح الوجة ذهبى اللون

ثم تقدم ،ومن المفضل أكلها فى اليوم التالى بعد خبزها,
(( ملحوظة: ممكن بعد خبز صينية البقلاوة وخروجها من الفرن تترك حتى تبرد تماما،ثم تسقى بشربات ساخن وتترك حتى تتشرب الشربات تماما،ثم تترك عدة ساعات وتقدم
شكل أخر لعمل البقلاوة بالعجينة الفريش،

أو نحشى بالمكسرات فقط ،
بنأخذ 5 أو 6 دوائر من عجينة البقلاوة وتوضع فوق بغض وتفرد دائرة كبيرة رفيعة جدا،
ثم نقطع الدائرة مربعات ،
ثم نضع ملعقة كبيرة من كريمة الحشو فى طرف المربع ،
ثم نطوى الطرف الأخر على الحشو لنحصل على شكل بقلاوة المثلثات،

وتترك 5دقائق لتتشرب الزبدة ،
ثم ندخلها فرن ساخن على 180 وتترك لتخبز حتى تصبح ذهبية اللون،
ثم تسقى فور خروجها من الفرن بالشربا ت البارد وتترك حتى تتشرب الشربات تماما ،
ثم تقدم بعد 3أو 4ساعات كما سبق وشرحت.
--------------------------------------------------------------------------
مقادير مهلبية السمولينا:
3كوب حليب سائل+كوب دقيق سميد +3ملاعق كبيرة سكر + ملعقة صغيرة ماء ورد أو زهر + ربع كوب قشدة.
الطريقة
يتم وضع الحليب مع السكر ودقيق السمولينا على نار متوسطة مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ثم يرفع ونضع ماء الورد والقشدة ونترك المهلبية حتى تبرد ونحشى بيها البقلاوة
ثانيا مقادير مهلبية الفانيليا :
2كوب حليب سائل + 4ملاعق كبيرة سكر + 4ملاعق كبيرة نشا + باكو فانيليا
الطريقة
يتم خلط المكونات معا على نار متوسطة مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ثم ترفع وتبرد ونحشى بها
البسبوسة ....
كوب و نص سميد خشن
ربع جوز هند مطحون
2 معلقة كبيرة سمن بلدي
كوب زبادي
فنجال قهوة لبن = ربع كوب فقط
ربع معلقة بيكنج بودر
الشربات ...
كوب سكر - كوب ماء - عصرة ليمون - فانيلا
كيف نفعل ذلك
نخلط المكونات الجافة منفردة
نخلط المكونات السائلة منفردة و تكون السمنة سايحة و نقلبها مع الزبادي
ونضيف المكونات السائله على السميد و مش نعجن نقلب بالراحة من تحت لفوق علشان تكون مرملة
و نضيف اللبن أثناء التقليب -- يعني عدم اضافه اللبن و السمنة و الزبادي في الأول ----
نضع الخليط في صنيه مدهونة طحينة بسيط و ويدخل بالفرن
و عند احمرار الجوانب نفتح عليها الشواية شوية و أول لما نطفي عليها الفرن نضيف الشربات سااااااااخن بحيث يكون الشربات مغطى البسبوسة تماما و نحطه تاني بالفرن و هوا مطفي و تكون متغطية علشان تشرب الشربات و تطرى
بسبوسة بالزبادى
( المقدار الاول ) :
2كوب دقيق سمولينا + كوب سكر + علبة زبادى صغيرة ( ومن المفضل يكون زبادى طبيعى) أو زبادى لايت علشان مايكونش مزز + ربع كوب سمنة سايحة مليان + كوب ألا ربع ماء أو لبن دافىء + نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر + فانيليا + ملعقة كبيرة جوز هند ( وممكن الاستغناء عنها ) .
الطريقة :
نحضر بولة ونضع فيها دقيق السمولينا مع البيكنج بودر مع السكر مع الفانيليا مع جوز الهند ونقلب
ثم نضع السمن السايح والزبادى ونقلب
ثم ننزل بالماء او اللبن وهنا نقلب بخفة مش نعجن لازم تكون مرملة(علشان مش عايزين العجينة تنشف فى الفرن وما تشربش الشربات كويس لما تخرج )
ثم نحضر صينية وتدهن جيدا بالسمن ثن نصب العجينة وتفرد فى الصينية .
ثم تقسم او تترك كما هى وتزين بحبات اللوز المقشر او بقشرة ، وممكن حبات بندق أو بندق مجروش أو تترك سادة كما هى . ثم ندخل الصينية فرن ساخن على 200 حتى يحمر الوجة ويصبح ذهبى اللون ، ثم تخرج من الفرن وتسقى يالشربات البارد ( ولو عايزين الوجة لاينفصل عن الجزء الاسفل ممكن بعد ماتسقى بالشربات تغطى 5دقائق بورق فا ثم يرفع وتترك لتبرد )
الشربات :

نضع السكر مع الماء على النار ثم نقلب حتى يذوب السكر ثم نضع الجلوكوز ويترك الشرات حتى يغلى ثم نضع عصير الليمون والفانيليا ونطفى علية النار ويترك ليبرد .
( ملحوظة شربات البسبوسة لايترك يغلى على
النار كتير ، أول لما يغلى نطفى النار) .

ودة شكل اخر من البسبوسة المحشية ،
معمولة فى قالب الكب كيك ولكن من التيفال من غير الكاس الورقى علشان يكون من السهل اخراج الدوائر .


وممكن تحشى بالقشدة ( مهلبية ) أو بالكستر أو بالكريم باتسير ،
بنضع ملعقة كبيرةمن العجينة فى قاع الكأس الورقى
ثم نعمل حفرة بسيطة ونضع ملعقة من الحشو
ثم نضع الجزء الثانى من العجينة وندخل الصاج الفرن حتى يحمر السطح
ثم اول لما يخرج يسقى بالشربات البارد .
اطعم والذ صينية بسبوسه
البسبوسة
*******...........
المقادير
٢ كوب دقيق سيمولينا(500جرام )
١/4 2كوب سكر خشن(300جرام)
2م كوب جوز هند(40جرام)
3|4 كوب حليب(200جرام)
1\2 كوب سمنه بلدي(100جرام)
رشة فانيليا
1/2م ص بيكنج بودر
٢ معلقة سيرب تقيل(40جرام)
*******...........
المقادير
٢ كوب دقيق سيمولينا(500جرام )
١/4 2كوب سكر خشن(300جرام)
2م كوب جوز هند(40جرام)
3|4 كوب حليب(200جرام)
1\2 كوب سمنه بلدي(100جرام)
رشة فانيليا
1/2م ص بيكنج بودر
٢ معلقة سيرب تقيل(40جرام)
الطريقة
نسيح السمن ونضيف عليها الحليب ومعلقتين سيرب تقيل ويقلب ثم ننزل بيهم على السكر وجوز الهند ونقلبكويس ثم ننزل بدقيق السمولينا والبودر ويقلب باطراف الاصابع مش كتير
وتدهن صنية بالسمن ومعلقه طحينه ونساوى الخليط بها ونفرد باليد ولو تحبي تضيفى اى مكسرات ونخبط الصينيه على الرخامه لاخراج اى هواء فيها وتدخل الفرن على درجة حرارة ٢٢٥ لمدة ٢٥ دقيقة وتخرج تسقى بالسيرب السخن
السيرب
2كوب سكر
2 كوب ماء
معلقة صغيرة عصير ليمون وعلى النار ويغلى لمدة 5 دقايق ويطفى عليه
وننزل برشة فانليا ومعلقة سمن بلدى
وسقيها السيرب وهوسخن والبسبوسه سخنه وندخلها الفرن وهو مطفي حتي تتشرب
نسيح السمن ونضيف عليها الحليب ومعلقتين سيرب تقيل ويقلب ثم ننزل بيهم على السكر وجوز الهند ونقلبكويس ثم ننزل بدقيق السمولينا والبودر ويقلب باطراف الاصابع مش كتير
وتدهن صنية بالسمن ومعلقه طحينه ونساوى الخليط بها ونفرد باليد ولو تحبي تضيفى اى مكسرات ونخبط الصينيه على الرخامه لاخراج اى هواء فيها وتدخل الفرن على درجة حرارة ٢٢٥ لمدة ٢٥ دقيقة وتخرج تسقى بالسيرب السخن
السيرب
2كوب سكر
2 كوب ماء
معلقة صغيرة عصير ليمون وعلى النار ويغلى لمدة 5 دقايق ويطفى عليه
وننزل برشة فانليا ومعلقة سمن بلدى
وسقيها السيرب وهوسخن والبسبوسه سخنه وندخلها الفرن وهو مطفي حتي تتشرب
بسبوسة الـ 10 دقائق بدون بيض ذايبة وهشة بدون طحين بمكونات كلها من البيت
المقادير:
1 كوب سميد
1/2 كوب جوز هند
1/4 كوب سكر
1/4 كوب زيت نباتي
1/4 كوب حليب سائل
1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة هيل مطحون
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
لتحضير القطر:
1 كوب سكر
1/2 كوب ماء
1/4 كوب عصير ليمون
1/4 ملعقة صغيرة فانيليا
البيتيفور
اولا هناك قاعده للبيتيفور: لازم السمنه تكون ضعف السكر
*لو استخدمتى الزبده(الصفرا)تزودى كميتها بسيط عن السمنه لان بداخلها
نسبه سائل طبعا غير السمنه
* لكل كوب سمنه عدد1 بيضه
*الدقيق ضعف السمنه*لايعجن الدقيق
2ونصف كوب سمنه بلدى(زبده فلاحى مسيحه)
**1وربع كوب سكر بودره
**5كوب دقيق حسب نوعه
**3بيضات بلدى او 2وصفار واحد بيض احمر
**فانيليا
**انا بحط نصف ملعقه بيكنج بودرفقط بتخليه رائع
وممكن ماتضيفيش
*كاكاو لتلوين العجينه (طبعا خام)
بنخفق السمنه مع السكر جيدااااااااااااااااااااااااااااااااا
شوفوا جيدا قد ايه
نضيف البيض واحده بعد واحده ونستمر
ومعاه الفانيليا
نضيف الدقيق ونلم العجينه فقط
ملحوظه****هتحسى شويه انها بتلزق ماتخافيش واوع ىتزودى دقيق الا ان يكون نوع الدقيق مابيشرب السوائل وبرضه مش كتير
نغطيها ببلاستيك ونسيبها نصف ساعه وبعدين نشكل بالماكينه
الفرن من متوسط الى هادئ حسب نوع فرنك
واما يخرج ما تنقليه الا لما يبرد
تلزقيه بالمربى اوالشيكولاته وتزينيه بالفارماسيل اوجوز الهند او المكسرات وتعبيه فى علبه بلاستيك
لقماتس الزلابية
فرنسية الاصل
فرنسية الاصل
شكلها بين الدائرى المثقوب من المنتصف والشكل الثانى وهو الكورة الصغيرة
التمرية
والسمنية
تعليقات