Fatteh Egyptian with grilled meat and vegetables فتة مصرية مع اللحم المشوى والخضار






فتة مصرية مع اللحم المشوى والخضار

١٢٥ جرام لحم عجل
٥٠ جرام ارز مصرى
½ خبز مصرى
2 ملعقة معجون طماطم
3 فص ثوم مفروم
2 الجزر  الصغيرة وقليل من البسله
قليل من اللوز
ورق نعناع
2 ملعقة زيت ذرة
2 ملعقة خل ابيض
قليل من ملح - فلفل اسود - كمون - كزبرة - حب الهيل
١ ملعقة من الزبادى الطبيعى

كيف نفعل ذلك
يتم  صنع صنية من نصف رغيف ودهنة بالزيت والثوم وتحميص العيش  في فرمة صغيرة شكل صنية صغيرة
 ثم تملئ ب الأرز الناضج، ويرش الأرز بقليل من الشوربة.
تجهز الصلصة على النار بتحمير الثوم المفروم  مع الكسبرة الجافة في الزيت
 ثم يضاف معجون الطماطم وقليل من الماء والخل. والتوابل
يوضع قليل من الصلصة على الأرز
تشوى قطع اللحم على الجريل وتقلب قى قليل من الصلصة وكذلك الخضار المسلوق لاكتساب الطعم
توضع  اللحم على الارز
يوضع السوتيه بجوار الفته
يوضع حبات اللوز
يخلط الزبادى مع ورق النعناع الاخضر ويوضع بجوار الفته





125 grams veal
50 grams Egyptian rice
½ Egyptian bread
2 tablespoons tomato paste
3 garlic cloves, minced
2 small carrots
Few peas
Few almonds
Mint Paper
2 tablespoons corn oil
2 tablespoons white vinegar
A little salt - Black pepper - cumin - coriander - Love cardamom
1 tablespoon of natural Yogurt

how to do that
We are living in a roasting dish and cover with rice level, a little of the soup and sprinkle with rice.
Preparing the sauce on the fire Pthmir chopped garlic with dry coriander in oil, then add the tomato paste and a little water and vinegar. And spices
Few sauce placed on rice
Grilled pieces of meat on Jeril volatility Ge little sauce and boiled vegetables to acquire the taste
Meat placed on rice
Sauteed placed next to Fatteh
Placed almond kernels
Yogurt mixed with natural mint green paper and placed next to Fatteh
























 



تعليقات

المشاركات الشائعة