خبز و معجنات







فطير عادى
مدة التحضير
ساعتين ع الاقل ودة علشان تريح العجينه
مدة الطهى 20دقيقة 
المكونات
دقيق
ماء
ملح
مكسرات
كنافه
بسبوسة
سكر بودرة
زبدة بلدى
كريمة او كاسترد
الطريقة
يتم عجن العجينه حتى نحصل ع عجينه متماسكة وتترك لترتاح .وبعد ذلك نقوم بتكوير العجينه الى عده كور
لكل كيلو دقيق نصف لتر ماء واثنين جرام ملح نقوم بدهنها بالزيت ثم تغطى بكيس بلاستيك ونتركها تستريح بعد الوقت وبعد ذلك نبدأ بفردها بالشوبك 
ونقوم بفردها حتى تصبح حتى تصبح رقيقه جدااا
وبعد ذلك تطبق من اعلى لاسفل ونقوم بحشوها بالمكسرات وكنافه وبسبوسه او اى شئ ترغبون حشوه وبعد ذلك يرش السكر البودره مع ملعقه زبده ثم نقوم باغلاق الفطيره من الطرفين وادخلها الفرن على درجه حراره 250 م لمده 20 دقيقه وعدن خروجها من الفرن نضع عليها ملعقه كاسترد او كريمه مع سكر بودره وبالهناء والشفاء





باتون ساليه
مقدم من الشيف /بوسي عبد النعيم
سهل جدا وغير مكلف اصنعيه بنفسك في اعياد الميلاد او سناكس للاولاد
مده التحضير: ٥٠ دقيقه
مده الطهي : ١٥ دقيقه
المقادير
٣ ونصف كوب دقيق
٢ ملعقه صغيره ملح
ملعقه كبيره كمون حب
ملعقه كبيره خميره
ملعقه صغيره سكر
كوب الا ربع زبده سائله
ماء دافئ لجمع العجين( حوالى كوب)
للوجه
بيضه
٣ ملاعق كمون حب
الطريقه
نضع كل المكونات الجافه مع بعض ونقلبهم جيدا 
ثم نضيف الزبده ونبث الدقيق جيدا
ثم نضيف الماء لجمع العجين باليد لا نعجن كثيرا اول ما يتجمع العجين نوقف العجن
تغطي وتترك ترتاح ١٥ دقيقه
ثم نشكل العجينه كور صغيره ونأخذ كل كور من العجين نشكلها أصابع رفيعه جدا ثم نرص أصابع الباتون ساليه في صينيه مفروشه ورقه زبده او مرشوشه بقليل من الدقيق ثم ندهن الوجه بالبيض ونرشه كمون حصي وتترك تخمر ٣٠ دقيقه
ثم ندخلها الفرن الساخن علي ١٨٠ لمده ١٥ دقيقه ثم يترك يبرد ويقدم


معجنات 1
اولا هنخلط كل المقادير الجافه مع بعضها..... نصف كيلو دقيق منخول من ذره ملح طعام ومعلقتين كبيرة حليب بودره ومعلقه ونص صغيره خميره فوريه ومعلقه كبيره سكر ونخلطهم كلهم مع بعض كويس وبعدين نضيف اربع ملاعق زيت طعام او ملعقه كبيره زبده طريه ونخلطها ونعجن بالماء الدافئ حتي تتكون عجينة طريه متماسكة ثم نتركها بعد العجن ف مكان دافئ لمده ساعه ونص لساعتين حسب درجة حرارة الجو... بنشكلها حسب الرغبه والوجه يدهن بالبيض وع الوجه سمسم او حبه البركه ونسيبها تخمر مرة أخرى لمدة نصف ساعة وبعدها بنسويها....
العجينه دي انا بستخدمها فى جميع انواع المخبوزات ودى طريقه جميله لتشكيل المخبوزات.. والحشو حسب الرغبه جبنه او شوكولا او لحم معصج او اي حشوه تفضلوها.... والف هنا..





معجنات 2
محشيه جبنه
بأبسط المكونات الموجوده في كل بيت اعملي معجنات رائعه الطعم
المقادير
نصف كيلو دقيق
نصف كوب ذبده لينه
بيضه
ملعقه صغيره خل
ملعقه صغيره محسن خبز
نصف كوب لبن دافئ
ملعقه كبيره خميره
ملعقه كبيره سكر
نصف ملعقه صغير ملح
ماء للعجن
الحشو
جبنه فيته
أو اي حشو تحبيه
للوجه
بيضه
٢ملعقه كبيره لبن
سمسم 
الطريقه
نضع السكر والخميره في وعاء ونضيف عليهم اللبن الدافئ ويترك جانبا
نضع الدقيق في وعاء ونضيف عليه الملح والمحسن ونقلبهم جيدا
ثم نضيف البيض والخل والذبده ثم نضيف الخميره المحضره مسبقا
ونعجن جيدا مع اضافه الماء الدافئ واستمرار العجن لمده ٥ دقائق حتي تكون عجينه طريه 
تشكل كور صغيره وتغطي وتترك تخمر ٣٠ دقيقه 
ثم نأخذ كل كره من العجين بعد التخمير ونضع في النصف ملعقه صغيره جبنه ونغلق عليها جيدا ونشكلها كوره مره اخري ونضغط عليها ثم نرص المعجنات في صنيه مرشوشه بقليل من الدقيق ثم ندهن الوجه بالبيض واللبن بعد تقلبهم جيدا مع بعض ثم نرش الوجه بالسمسم وتترك تخمر ٢٠ دقيقه ثم ندخلها الفرن المسخن مسبقا علي ٢٠٠ وتترك حوالى ١٥ الى ٢٠ دقيقه حسب الفرن
تقدم مع الشاي صباحا طعم رائع جربوها





البريوش او شوريك شم النسيم 
مقدمه الشيف /ريري كريم 
البريوش مجرد ذكر اسمه يذكرنا باحتفالات شم النسيم في هذه الوصفه احتفلي بشم النسيم بعجائن من صنع يدك
مدة التحضير :90 دقيقة
مدة الطهي :35 دقيقة
المكونات.
4كوب دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح 
2ملعقة صغيرة خميرة فورية
2بيضة بدرجة حرارة الغرفة
كوب الا ربع سكر بودرة
ثلث كوب زبدة مذابه اوزيت اوسمن 
كوب حليب دافئ
للوجه..
صفار بيضة مع رشة فانيليا 
ملعقة كبيرة حليب
سمسم 
بيض ملون 
فارمسيه
سكر
طريقة العمل 
في بولة عميقه نضع كل المقادير ونعجنهم عجنا جيدا الي ان نحصل علي عجينة ناعمة
نغطيها ونتركها لمدة ساعة في مكان دافئ لتختمر
بعد ماخمرت نشكل العجين ونرصه في صينية مدهونة ونتركه لمدة نصف ساعة ليختمر مرة ثانية
ندهن الوجه بصفار البيض والحليب والفانيليا 
ونضع علي الوجه السمسم او الفارماسيه اوسكر حسب الرغبة 
ونضعه في فرن ساخن مسبقا علي درجة حرارة 200 لمدة 35 دقيقة او عندما يحمر وجه
وبالف هنا وشفا 








البريوش 
مقدم من / شيف شيري عمر 
معجنات مشهوره في شم النسيم لكن يمكنك صنعها طوال العام و التمتع بها
مدة التحضير : 10 دقائق 
مدة الطهي : 25 دقيقة
المقادير 
4 كوب دقيق 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ربع كوب سكر 
كوب الا ربع زبدة بدرجة حرارة الغرفة 
نصف كوب حليب دافئ 
3بيضات 
فانيليا 
2ملعقه حليب بودرة 
زبيب منقوع في ماء دافئ او عصير برتقال 
ملعقة جوز هند 
ملعقة بشر برتقال 
ذرة ملح 
الطريقة :
نخلط المواد الجافة مع بعض ثم نضيف البيض والفانيليا وبشر البرتقال ثم الزبدة والحليب بالتبادل ممكن لا نحتاج كميه الحليب كلة حسب نوع الدقيق ثم نضيف الزبيب ونقوم بالعجن ونضعها في بولة ونغلفها ببلاستيك غذائي ونتركها ترتاح وتختمر ، وناخد منها ونبدأ نشكلها ونضعها علي ورق زبدة في صينية وندهنها بيضه مع حليب ونسكافية وفانيليا ورشه سكر ونضع كريز او زبيب ونتركها تخمر نصف ساعة ، و تدخل فرن سابق التسخين حرارة متوسطة الي ان تنضج وتحمر واول ما تطلع ندهنها بخليط من ملعقتين مربي مشمش مع ملعقة ماء ساخن ونقلبهم جيدا وندهن الوجهه وبعد ما تبرد نضعها في علبة محكمة الغلق لكي تحافظ علي طراوتها وبالف هنا عليكم





مقادير الكرواسون
1 كيلو دقيق
100جرام سكر
ملعقة محسن خبز صغيرة
20 جرام خميرة
50 جرام لبن بودرة
زبده نصف وزن العجينه
500جرام ماء تقريبا
هنحط كل المقادير ف العجان
وننزل بالماء شوية شويه لحد لما تكون عجينه متماسكه
تغطيها بقماشه أوفيس
وتسليمها ترتاح 10 دقائق
وبعدين تجيبي الزبدة تكون ولا لينه ولا متماسكه
تفرديها ع كيس ف الثلاجه
نيجي بقي للتبنيطه
نفرد العجينه ع رخام ونحط جواها الزبده وتطبيقها
وندخلها الثلاجه
ونطلعها ونفردها وتطبيقها
وتكررها 5 مرات
بين كل مرة واخري ساعه تريح ف الثلاجه
تطلع نفردها نص سم تكون رفيعه
ونقطعها الشكل اللي عاوزينه
وبعدين نرصها ف صواني وتركها ف مكان دافئ تخمر
يدخل فرن 200 لمدة 12 دقيقه
قبل ميدخل الفرن نرشه بيضه ولبن مع بعض




الخبز الفينو الهاش 
المقادير :
- كيلو دقيق
- كوب لبن
- نصف كوب ماء
- ربع كوب زبده
- ملعقه كبيره زيت
- ملعقه كبيره سكر
- ملعقه صغيره ملح
- بيضه كبيره
- ملعقة كبيرة خميرة جافة
أو - قطعة خميرة بيرة فى حجم الليمونة مع قليل من السكر والماء الدافئ
الطريقة :
- يرفع اللبن مع الماء و الزبدة و الزيت على النار الى ان يدفئ الخليط دون ان يسخن
- يخلط الدقيق مع السكر والخميره ويضاف اليهم خليط اللبن و مكوناته وتعجن العجينة جيدا
- تخلط البيضه والملح وتضاف الى العجينة وتعجن العجينة مدة لا تقل عن 30 دقيقة باليد ، أو 10 دقائق فى حالة وجود عجان كهربائى حتى تتكون عجينه طريه لا تلتزق باليد و قوية ليس مكتومه
- تغطى العجينة وتترك لتتخمر لمدة ساعة فى مكان دافئ
- بعد التخمير تكور العجينة الى كور فى حجم البرتقال الصغير وترص فى صينية وتغطى وتترك فى مكان دافئ ربع ساعة لتختمر ويتضاعف حجمها
- تفرد الكور وتلف الى رول بطول 20 سم وعرض 2 سم وترص فى صينية مستطيلة للتسوية مع مراعاة ترك مسافة بين كل رغيف وأخر ، وتغطى الصينية بقطعة قماش كبيرة مبللة حتى لاتتكون قشرة فوق العجينة نتيجة تعرضها للهواء وتترك فى مكان دافئ تختمر لمدة ساعتين
- يدخل العيش الفينو فرن ساخن للتسوية ثم تهدئ النار ويترك حتى يحمر الوجه ويخرج ويستخدم ..
وبالهناء والشفاء
يخرج من الفرن يرش ماء ببخاخه















خبز التورتيلا
المقادير :
3 أكواب دقيق.
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية.توضع فى قليل من الحليب الدافئ حتى تخمر
2 ملعقة كبيرة زبدة في درجة حرارة الغرفة.
1 ملعقة صغيرة سكر.
1 ملعقة صغيرة ملح.
1و 1/4 كوب.حليب
الطريقة:
في إناء عميق تُخلط جميع المكونات، وتُعجن باليد حتى تتماسك (يمكن إضافة قليل من الماء أو الدقيق على حسب الحاجة).
تُترك العجينة لمدة دقيقتين، ثم تُشكل إلى كرات متوسطة الحجم، وتوضع في مكان دافئ لمدة 15 دقيقة لتختمر.
تُفرد العجينة على سطح مستوي حتى تصبح بسُمك 1/ 2 سم تقريباً.
تُسخن مقلاة مسطحة على نار متوسطة مضاف اليها قليل من الزيت بواسطة فرشاة ، وتُوضع رقائق التورتيلا في المقلاة، وتخبز من الجهتين.
تُرفع رقائق التورتيلا على قطعة من القماش حتى لا تجف.





بقسماط
دي كل مكوناته
ربع كيلو دقيق..ربع كوب زيت🧊🧊🥛🥛
معلقه سكر..معلقه خميره🍙🍙🍙
رشه ملح..شويه سمسم🥯🥯

الطريقه
ملهاش قاعده ثابته بمعنا حطيت الدقيق وعليه السكر والملح والخميره قلبتهم ممكن بقا تدوبي الخميرة مع السكر مع نصف كوب ماء فاتر وتعجني بيه المهم بعد كدا حطيت المياه واحده واحده لحد ما بقيت عجينه ناشفه شويه وبعدين كملت عجن بالزيت اهم حاجه تبقا في الاخر عجينه طريه بسيبها تخمر وبعدين قطعتها كور صغيره خالص وشكلتها زي البقسماط ورصتها في الصينيه ودهنتها بالمياه خفيف خالص عشان الزق السمسم ع وشه ودخلتها الفرن وكانت جميله جدا والله 😘😘

نصايح لنجاح الوصفه
آهم حاجه دخليها في الرف إللي في النصف
لما تطلعيه من الفرن سيبيه في الهوا يبرد خالص عشان يقرمش وبالهنا والشفا💙😍





تعليقات

المشاركات الشائعة